Het veranderen van de taal in GA4 iseen eenvoudig proces. Hier is een stap-voor-stap handleiding om je te helpen de taal in GA4 te wijzigen, zodat je je gegevens met gemak kunt analyseren.

Stap 1: Toegang tot je GA4-account

Log eerst in op je Google Analytics-account. Ga naar de Google Analytics website  en log in met je Google-accountgegevens die toegang hebben tot je GA4-eigendom.

How to change language GA4

Stap 2: Navigeer naar Beheerinstellingen

Eenmaal ingelogd, word je naar je GA4-dashboard geleid. Zoek naar het tandwielicoon "Beheer" in de linkerbenedenhoek van de pagina en klik erop. Dit brengt je naar de beheerinstellingen van je GA4-account.

Click on Accountgegevens

Stap 3: Accountinstellingen selecteren

In de beheersectie zie je drie kolommen: Account, Eigendom en Weergave. Klik in de kolom "Account" op "Accountinstellingen". Hier kun je basisinstellingen voor je GA4-account beheren, inclusief de taalvoorkeur.

Click on Mijn voorkeuren

Stap 4: Wijzig de taal Click on arrow_drop_down

In de sectie "Accountinstellingen" vind je de optie "Taal". Deze toont mogelijk de huidige taal waarin je GA4-account is ingesteld. Klik op het dropdownmenu ernaast om een lijst met beschikbare talen weer te geven.

Blader door de lijst en selecteer de taal die je verkiest. GA4 ondersteunt meerdere talen, dus je zou de taal waarmee je het meest vertrouwd bent moeten kunnen vinden.

Click on arrow_drop_down

Stap 5. Type "english"

Type "english"

Stap 6. Klik op English (United Kingdom)

Click on English (United Kingdom)

Step 7. Sla je wijzigingen op

Nadat je de gewenste taal hebt geselecteerd, zorg ervoor dat je op de knop "Opslaan" klikt om de wijzigingen toe te passen. De pagina kan vernieuwen en je zou de GA4-interface moeten zien bijwerken naar de taal die je hebt geselecteerd.

Click on Wijzigingen opslaan

Aanvullende tips: Check Prestatiesuggesties en updates…

  • Als je deel uitmaakt van meerdere GA4-accounts of -eigendommen, moet je deze stappen mogelijk voor elk herhalen als je de taalinstellingen voor al je GA4-eigendommen wilt wijzigen.
  • Onthoud dat het wijzigen van de taal in GA4 de taalinstellingen van je Google-account of andere Google-services niet wijzigt. Die instellingen moeten afzonderlijk worden beheerd.

Check Prestatiesuggesties en updates…