Begrippenlijst

Wat is Screaming Frog?

Hulpmiddel voor website-auditing om technische problemen te identificeren die van invloed zijn op de prestaties in zoekmachines.

Screaming Frog is een krachtige tool voor website crawling en analyse, ontworpen om webmasters en SEO-professionals te helpen bij het verkennen en optimaliseren van websites. Hieronder verkennen we de functionaliteiten van Screaming Frog en beantwoorden we enkele belangrijke vragen.

‍

Wat kan je met Screaming Frog?

Het is een desktop-toepassing waarmee je elke website, groot of klein, in enkele minuten kunt doorzoeken en analyseren. Wat kunnen we controleren op een website?

Technische SEO

  • Controle van dubbele inhoud / omleidingen
  • Interne koppelingen (zijn er geïsoleerde pagina's? Kruipdiepte)
  • Welke pagina's zijn indexeerbaar / doorzoekbaar?

Content

  • Titels / Meta-beschrijvingen
  • H1, H2's, Alt-tekst in afbeeldingen

Hoeveel mensen kunnen een Screaming Frog-licentie gebruiken?

Elke individuele licentie van Screaming Frog is bedoeld voor één gebruiker. Dit betekent dat elke persoon die de tool wil gebruiken een eigen licentie nodig heeft. Als je Screaming Frog op meerdere computers wilt gebruiken, is het nodig om meerdere licenties aan te schaffen.

Wat is het doel van Screaming Frog?

Het primaire doel van Screaming Frog is om websites te crawlen en gedetailleerde gegevens te verzamelen over verschillende aspecten van de website, zoals pagina's, links, afbeeldingen, meta-informatie en meer. Dit stelt webmasters en SEO-professionals in staat om technische problemen te identificeren, zoals gebroken links, dubbele inhoud en ontbrekende meta-tags, en optimalisatiemogelijkheden te ontdekken voor zoekmachines.

Heeft Screaming Frog de website succesvol gespiderd?

Screaming Frog is een effectieve tool voor website crawling en kan gedetailleerde informatie verzamelen over de inhoud en structuur van de website. Het succes van het spideren hangt af van de configuratie van de tool en de instellingen die zijn gekozen. Het is belangrijk om de tool correct in te stellen om de meest relevante gegevens te verkrijgen.

Wat zijn de eisen voor Screaming Frog?

Screaming Frog is een desktopapplicatie die beschikbaar is voor zowel Windows- als macOS-systemen. Om de tool te kunnen gebruiken, moet je computer voldoen aan de minimale systeemvereisten. Zorg ervoor dat je de meest recente versie van Java hebt geïnstalleerd, aangezien Screaming Frog Java gebruikt voor sommige van zijn functies.

Is Screaming Frog gratis voor commercieel gebruik?

Screaming Frog biedt een gratis versie met beperkte functionaliteiten aan, maar voor geavanceerdere mogelijkheden en grotere websites is een betaalde licentie vereist. Voor commercieel gebruik, uitgebreide analyse en het crawlen van grote websites is het aanbevolen om een betaalde licentie aan te schaffen.

Is Screaming Frog de moeite waard?

Screaming Frog is een waardevolle tool voor webmasters, SEO-professionals en online marketeers. Het kan helpen bij het identificeren van technische problemen op een website en het optimaliseren van de site voor zoekmachines. De waarde van Screaming Frog hangt af van je specifieke behoeften en het belang van technische optimalisatie voor je online aanwezigheid.

Conclusie

Kortom, Screaming Frog is een krachtige tool die diepgaande website-analyse en -optimalisatie mogelijk maakt. Het kan waardevol zijn voor het identificeren van technische problemen en het verbeteren van de SEO-prestaties van je website.