Begrippenlijst

Wat is 'The Mobile-Friendly' test?

De Mobielvriendelijkheidstest is eenvoudig in gebruik: typ eenvoudigweg de volledige URL van de webpagina die je wilt testen in. De test duurt meestal minder dan een minuut om uit te voeren.

De Google Mobielvriendelijkheidstest is een hulpprogramma waarmee website-eigenaren kunnen controleren of hun webpagina's goed worden weergegeven en goed functioneren op mobiele apparaten. Hieronder vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen over de Google Mobielvriendelijkheidstest.

Hoe Controleer Je Of Een Pagina Mobielvriendelijk Is?

  1. Google Mobielvriendelijkheidstest: Ga naar de Google Mobielvriendelijkheidstest-pagina. Voer de URL van de pagina in en klik op "Nu testen". De tool zal aangeven of de pagina mobielvriendelijk is en eventuele problemen aangeven.
  2. Google Zoeken: Voer de URL van de pagina in Google Zoeken in. Als de pagina mobielvriendelijk is, zal dit worden aangegeven in de zoekresultaten met de vermelding "Mobielvriendelijk".

Wat Is Een The Mobile-Friendly Test?

De Mobile-Friendly Test van Google is een online tool waarmee je snel kunt controleren of een webpagina geschikt is voor mobiele weergave. Deze test beoordeelt aspecten zoals leesbaarheid, knoppen en links die gemakkelijk te tikken zijn, en algemene bruikbaarheid op mobiele apparaten.

Waarom Is The Mobile-Friendly Test Belangrijk?

Het testen van mobielvriendelijkheid is van cruciaal belang om verschillende redenen:

  • Gebruikerservaring: Mobielvriendelijke pagina's bieden een betere gebruikerservaring, wat leidt tot hogere tevredenheid en betrokkenheid.
  • SEO: Google geeft voorrang aan mobielvriendelijke pagina's in de zoekresultaten. Niet-mobielvriendelijke pagina's worden mogelijk lager gerangschikt.
  • Groeiend Mobiel Gebruik: Steeds meer mensen gebruiken mobiele apparaten om websites te bezoeken. Het is essentieel om aan deze behoefte te voldoen.
  • Lagere Bounce Rate: Mobielvriendelijke pagina's hebben meestal een lagere bounce rate, wat betekent dat bezoekers langer op je site blijven.

Al met al is The Mobile-Friendly Test van Google een waardevol instrument om ervoor te zorgen dat je webpagina's optimaal functioneren en er goed uitzien op mobiele apparaten, wat essentieel is voor een positieve gebruikerservaring en een hogere rangschikking in zoekresultaten.