Begrippenlijst

Wat is Google Maps?

De eerste stappen om via Google Maps vindbaar te worden.

Google Maps is een populaire online kaartendienst en navigatietool ontwikkeld door Google. Het biedt gedetailleerde kaarten, routebeschrijvingen, live verkeersinformatie en satellietbeelden. Naast het bieden van nuttige geografische informatie, heeft Google Maps ook invloed op de online zichtbaarheid van bedrijven.

Helpt een Google map SEO?

Ja, het integreren van Google Maps op je website kan positieve effecten hebben op de SEO van je bedrijf. Google hecht waarde aan relevantie en gebruiksvriendelijkheid, en het tonen van een Google Map op je website kan bijdragen aan beide aspecten. Het geeft gebruikers nuttige locatie-informatie en verbetert de gebruikerservaring. Bovendien kan het hebben van een Google Map bijdragen aan lokale SEO, omdat het je bedrijf helpt te verschijnen in lokale zoekresultaten.

Hoe doe ik SEO voor Google Maps?

Om de SEO van je Google Maps-vermelding te optimaliseren, zijn hier enkele tips:

 1. Nauwkeurige bedrijfsinformatie: Zorg ervoor dat je bedrijfsinformatie, zoals naam, adres en telefoonnummer (NAP-gegevens), correct en consistent is op zowel je website als je Google Maps-vermelding. Dit helpt zoekmachines om de relevantie en consistentie van je bedrijfsinformatie te begrijpen.
 2. Gebruik relevante zoekwoorden: Optimaliseer de beschrijving van je bedrijf op Google Maps met relevante zoekwoorden die betrekking hebben op je producten of diensten. Dit helpt zoekmachines om de relevantie van je bedrijf voor specifieke zoekopdrachten te begrijpen.
 3. Verzamel positieve reviews: Positieve reviews op Google Maps kunnen de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van je bedrijf vergroten. Moedig tevreden klanten aan om een review achter te laten en reageer op zowel positieve als negatieve feedback.

Hoe kan je Google Maps toevoegen aan je website?

Om Google Maps toe te voegen aan je website, volg je deze stappen:

 1. Ga naar Google Maps en zoek naar de locatie die je wilt weergeven.
 2. Klik op het menu-icoon (drie horizontale lijnen) naast de zoekbalk en selecteer "Delen of insluiten".
 3. Kies het tabblad "Insluiten kaart".
 4. Pas de grootte, breedte, hoogte en andere weergave-opties naar wens aan.
 5. Kopieer de gegenereerde HTML-code en plak deze in de HTML van je website op de gewenste locatie.

Maak goed gebruik van reviews op Google Maps

Reviews op Google Maps zijn een belangrijk onderdeel van je online reputatie en kunnen invloed hebben op de zichtbaarheid van je bedrijf. Hier zijn enkele tips voor het effectief gebruiken van reviews:

 1. Verzamel positieve reviews: Moedig tevreden klanten aan om een review achter te laten op Google Maps. Dit kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen bij potentiële klanten en verbetert de geloofwaardigheid van je bedrijf.
 2. Reageer op reviews: Neem de tijd om te reageren op zowel positieve als negatieve reviews. Bedank mensen voor hun positieve feedback en reageer professioneel en constructief op eventuele negatieve opmerkingen. Dit toont aan dat je betrokken bent bij de ervaringen van je klanten.

Hoe moet je omgaan met 'fake' Google reviews?

Als je te maken hebt met valse reviews op Google Maps, kun je de volgende stappen ondernemen:

 1. Meld de valse review: Gebruik de functie "Rapporteren als ongepast" op Google Maps om de valse review te melden. Geef een duidelijke reden waarom de review ongepast is en geef zoveel mogelijk details.
 2. Neem contact op met Google-ondersteuning: Als de valse review schadelijk is voor je bedrijf, kun je contact opnemen met de Google-ondersteuning en je zaak uitleggen. Zij kunnen verdere stappen ondernemen om de situatie aan te pakken.

Hoe verwijder je een nepbedrijf op jouw locatie in Google Maps?

Als je een nepbedrijf op jouw locatie op Google Maps tegenkomt, kun je dit melden via de volgende stappen:

 1. Ga naar Google Maps en zoek naar het nepbedrijf.
 2. Klik op het bedrijfsprofiel om het te openen.
 3. Klik op het menu-icoon (drie verticale stippen) en selecteer "Rapporteren".
 4. Volg de instructies en geef duidelijke redenen waarom het bedrijf nep is en niet op die locatie hoort.

Conclusie:

Google Maps speelt een belangrijke rol in lokale SEO en kan bijdragen aan de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van je bedrijf. Door het implementeren van SEO-technieken en het effectief gebruikmaken van reviews op Google Maps, kun je je bedrijf beter positioneren en meer potentiële klanten bereiken. Het toevoegen van Google Maps aan je website biedt gebruikers nuttige locatie-informatie en verbetert de gebruikerservaring. Vergeet niet om actief te reageren op reviews en maak gebruik van de rapportagefuncties van Google Maps om valse informatie of nepbedrijven te melden.

Met een vrijblijvend gesprek garanderen wij een boost en helpen we je meer te halen uit je inspanningen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een strategie sessie!