Begrippenlijst

Wat is Figma?

Figma is een krachtige ontwerptool die ontwerpers en teams in staat stelt om effectief samen te werken aan het creëren van digitale ontwerpen. Het biedt een intuïtieve interface, geavanceerde functionaliteiten en een naadloze samenwerkingservaring om het ontwerpproces te verbeteren.

Figma is een samenwerkingsplatform voor ontwerpen waarmee meerdere gebruikers gelijktijdig aan ontwerpprojecten kunnen werken. Hier zijn antwoorden op veelgestelde vragen over Figma:

Kunnen andere mensen jouw Figma-bestand zien?

Ja, Figma is ontworpen voor samenwerking. Je kunt anderen uitnodigen om jouw Figma-bestanden te bekijken en te bewerken door de bestandslink met hen te delen. Je hebt controle over het niveau van toegang dat elke persoon heeft, of het nu alleen bekijken, commentaar geven of volledige bewerkingsrechten zijn.

Kunnen meerdere mensen tegelijkertijd aan Figma werken?

Absoluut, een van de belangrijkste krachten van Figma is de mogelijkheid voor realtime samenwerking. Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd aan hetzelfde Figma-bestand werken. Wijzigingen die door één gebruiker worden aangebracht, zijn direct zichtbaar voor anderen, wat naadloze teamwork en efficiënte ontwerpwijzigingen mogelijk maakt.

Wat is beter dan Figma?

Verschillende ontwerptools bieden verschillende functies en voldoen aan verschillende voorkeuren. Enkele alternatieven voor Figma zijn Adobe XD, Sketch en InVision. De keuze hangt af van je specifieke ontwerpbehoeften en de samenwerkingsfuncties die je zoekt.

Waarom gebruiken mensen Figma?

De populariteit van Figma komt voort uit de gebruiksvriendelijkheid, realtime samenwerking en cloud-gebaseerde aanpak. Het stelt teams in staat om samen te werken aan ontwerpprojecten vanaf verschillende locaties en apparaten, waardoor het een favoriet is onder teams op afstand. De intuïtieve interface, krachtige ontwerpfuncties en de mogelijkheid om interactieve prototypes te maken dragen ook bij aan de brede acceptatie ervan.

Als je op zoek bent naar een ontwerptool die teamwerk bevordert, efficiënte samenwerking mogelijk maakt en ontwerpers in staat stelt prachtige visuals te creëren, is Figma een sterke keuze.

Met een vrijblijvend gesprek garanderen wij een boost en helpen we je meer te halen uit je inspanningen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een strategiegesprek!

Figma - Download