Growth Hacking

Klaar om door het dak te gaan met jouw bedrijf?

Ben je al bekend met de term 'growth hacking'? Het is een proces waarbij experimenten worden opgezet om zo efficiënt mogelijk groei te realiseren voor een bedrijf. Het proces is datagedreven, creatief en innovatief.

Samen nemen we de pirate funnel door en kijken in welke fase we experimenten gaan opzetten. Door hypotheses op te stellen worden deze gevalideerd, geanalyseerd en bijgesteld.

Groeigesprek plannen?
vijf bullitpoints over experimenteren

Inzicht krijgen in jouw groeipotentie door metrische experimenten uit te denken.

De hypothese bevat één metric die het belangrijkste is tijdens  een growth hacking experiment. Dit maakt het meetbaar en maakt het mogelijk om onderweg te evalueren en bij te sturen.

Pirate funnel doornemen

De pirate funnel is onmisbaar in de growth hacking. De funnel is de gehele customer journey: awareness, acquisition, activation, retention, revenue en referral (AAARRR). Waar is er een 'lek' en haakt de customer af? Daar zit waarschijnlijk de grootste groeipotentie.  

Growth hacking proces

Het growth hacking proces bestaat uit: brainstormen, prioriteren, experimenteren, analyseren, optimaliseren en weer terug naar brainstormen. Er worden vooraf hypotheses opgesteld die tijdens dit proces worden gevalideerd of bijgesteld.

Hypotheses opstellen

Vooraf worden hypotheses opgesteld die tijdens dit proces worden gevalideerd of bijgesteld. Er kunnen meerdere hypotheses worden opgesteld per fase. De experimenten geven antwoord op de vragen en brengt focus aan op jouw groeistrategie.

Voordelen van growth hacking

💶 Experimenteren met een klein budget
💬 In een korte tijd antwoorden op hypotheses
🚀 Ontdekken waar jouw groeipotentie ligt

Gratis groeigesprek? 🚀

Niet ieder bedrijf kan dezelfde groeistrategie hanteren. Een campagne die aanslaat voor bedrijf A kan voor bedrijf B de plank volledig misslaan.

negen logo's van hulpprogrammas
rens staand voor kantoor binnen

"Binnen twee dagen inzicht in de mogelijkeden van growth hacking."

Rens Hageman
Bedankt! Bericht succesvol verstuurd!
Oops! Er ging iets mis!

Cases

Deze cases zijn een greep uit de projecten die wij hebben uitgevoerd voor onze klanten.