In dit artikel zullen we je meenemen in het opstarten van een Google Ads campagne, daarnaast laten we je zien hoe je dit online marketingkanaal zelf kan inzetten. Een handig overzicht van Google Ads.
SEA betekent Search Engine Advertisement, vertaald kom je dan uit op zoekmachine adverteren en dat is ook precies datgene wat het doet. Je adverteert voor een positie in de zoekmachine (Google). Het is een gecompliceerd “bid” systeem en diegene die op de beste positie wilt staan, die moet daarvoor ook het meeste betalen en in ruil daarvoor krijgt diegene wel verreweg de meeste kliks. Diegene op de 1e positie krijgt ongeveer 32% van alle kliks. Dus als er 24.000 keer gezocht wordt op glazen lamp per maand, dan komen er bijna 8000 potentiële klanten naar je pagina toe als je op de eerste plek staat en dat is best wel wat. (Met een conversie van 3% zijn dat 240 bestellingen per maand, winstmarge van 10-15 euro maakt dat je 2400-3600 euro kan verdienen met deze Google ad.)
Als je een paar termen tegenkomt waar je nog nooit eerder van gehoord hebt, daarvoor hebben wij een artikel geschreven. Door op deze link te klikken, zullen we je doorverwijzen naar de lijst met meest voorkomende SEA-termen.
Nu jullie weten dat een Google Ad best lucratief kan werken zullen we verder gaan met de uitleg over het klaarmaken van een Google Ad.
Onze experts staan klaar om gratis website-audits en analyses aan te bieden - stuur gerust even kort bericht naar hello@groove-digital.nl. Schakel Groove Digital in voor je SEA CampagnesÂ
Heb je al een account? Dan kun je rechtsboven inloggen. Nee nog niet? Dan klik je rechtsboven op “Nu Starten”, hier kan je een account aanmaken. In deze blog leggen wij uit hoe je binnen enkele minuten een gebruiker kunt toevoegen aan je Google Ads omgeving.
Je komt nu in een scherm terecht waar je het doel van de advertentie kan invullen, hier kan je kiezen tussen acht verschillende opties.Â
Er zijn zes verschillende soorten campagnes: Zoeken, Maximale prestaties, Display, Shopping, Video en Discovery.
Waar je hiervoor kiest hangt af van de doelstelling van je campagne, wat wil je bereiken? Wat lever je? (product, dienst of geen van beide) Als je wilt adverteren op SERP, dan kies je voor zoeken. Je adverteert dan op bepaalde zoekwoorden om op de Search Engine Result Page terecht te komen.Â
Shopping Ads kom je tegen als je zoekt op een product, bijvoorbeeld hier op “voetbalsokken”
Via “Display Ads” kun je de advertenties laten weergeven via alle websites waarop gezocht wordt via Google. Dit zijn de foto advertenties die je aan de zijkanten, de bovenkanten en ook midden op de pagina tegenkomt.
Dit zijn de meest gekozen manieren van Google Ads. Daarnaast kun je nog kiezen voor Video Ads (Youtube), “Discovery” en “Maximale prestaties”.
Voor dit voorbeeld gaan we gebruikmaken van SERP. Als je hierop klikt, wordt er gevraagd welke link er mag worden gebruikt. Dit is de link van de website waarvoor je wil adverteren.
Daarna wordt er gevraagd hoeveel je wilt uitgeven voor deze advertentie en welke bid-methode je wilt gebruiken. Dit hangt af van met welk doel je deze advertentie aan het maken bent, als je producten wilt verkopen dan kies je voor “Conversies”. Je kliks worden dan geoptimaliseerd naar conversie, dus je kliks zullen meer conversiegericht zijn. Als je websitebezoekers wilt om informatie te delen en niet echt wat wilt verkopen, dan kies je voor klikken. Google gaat dan haar best doen om voor jouw budget zo veel mogelijk klikken te verkrijgen, conversiegerichte klikken zullen duurder zijn dan “normale” klikken.
Nadat je de campagne een duidelijke naam geef, kun je instellen op welke locatie deze advertentie zichtbaar is en welke taal gewenst is. Je kunt hier kiezen om een land te selecteren, maar ook veel specifieker door bijvoorbeeld een stad of dorp te selecteren.
Dit is misschien wel het belangrijkste van de campagne, welke zoekwoorden kun je het beste gebruiken? Dat hangt natuurlijk af van je doelstelling, daarmee kun je onderzoek doen. Waar zoeken mensen op en wanneer wil jij gevonden worden als mensen iets opzoeken? Je moet mensen vinden die al opzoek zijn naar datgene wat jij kan geven, zijn dat schoenen? Dan moet je denken aan verschillende zoekwoorden zoals: Sneakers, gympen, heren schoenen etc.
Nu klik je vervolgens op volgende en heb je zojuist je eerste echt Google Ad gemaakt, zo moeilijk was dit toch niet?
We hebben het nu in een makkelijk voorbeeld voor je uitgelegd. Het Google Ads systeem biedt zoveel opties en dus kansen om jouw bedrijf te promoten. Dit gaat veel verder dan deze uitleg over Google Ads in een notendop.
Wij helpen bedrijven in
Boek een 100% gratis en vrijblijvend strategiegesprek met een van onze experts (t.w.v. €667). Dit is uitsluitend voor mensen die de groei van hun bedrijf serieus nemen. Nog enkele gratis plekken beschikbaar in maart.
‍