SEO
28.11.22

Hoe zet je je bedrijf op Apple Maps | Stap voor stap gids

Dit is een stap voor stap gids voor jouw Apple vermelding. Dit is perfect als je een fysieke locatie hebt en je wilt dat je klanten je gemakkelijk kunnen vinden. Let op: Het duurt 5 dagen voordat je vermelding live is.

Gemakkelijk te volgen handleiding

Dit is een stap voor stap handleiding om je bedrijf kostenloos toe te voegen aan Apple Maps. Dit is perfect als je een fysiek locatie hebt en je wilt dat je klanten je gemakkelijk kunnen vinden. Let op: Het duurt 5 dagen voordat je vermelding live is. 

Waarom Apple gebruiken?

Gratis bedrijfsvermelding op Apple Maps. Apple heeft momenteel iets meer dan 36% van de Nederlandse smartphonemarkt in handen en meer dan 1/3 van de tabletmarkt. Op elk van die Apple-apparaten is Apple Maps de standaard geïnstalleerde app voor kaarten. Als je je bedrijf niet in kan typen op Google of Maps en je bedrijfslocatie niet verschijnt, ziet het er minder professioneel uit. Ook het aantal categorieën is wat ruimer als bij andere “maps” Kortom, werkt snel, eenvoudig en goed.

Apple Maps is de concurrent van Google Maps, en het kan een paar dingen die Google niet kan. Het is geïntegreerd in iOS waardoor het eenvoudig te gebruiken is met andere apps en voor navigatie op je iPhone of iPad. Als je een Carplay-display in je auto hebt, kun je je iPhone aansluiten en Maps gebruiken voor navigatie op het ingebouwde display.

Locatie voeg dit toe alleen toe als je klanten je op een fysieke locatie kunnen bezoeken, categorieën, openingstijden en links naar sociale media en Yelp. 

Het is geen verrassing, maar 3 van de 4 iPhone-gebruikers gebruiken Apple Maps in plaats van Google Maps om te zoeken naar restaurants en andere bezienswaardigheden.

Je moet je bedrijfsprofiel bij Apple claimen en bijwerken om van deze zoekopdrachten te profiteren.

apple kaarten bedrijf toevoegen
Apple Kaarten

Bedrijf koppelen aan Apple

  1. Check of je  of je bedrijf al te vinden is in Apple Maps? Je kunt dit testen door de Apple Maps app te openen, je bedrijfsnaam in te voeren en op "zoeken" te klikken.
  2. Ga naar de volgende website https://register.apple.com/placesonmaps/ en vul je bedrijfsnaam in.  Mocht je bedrijf nog niet bestaan, klik dan op ‘Voeg een ontbrekende locatie toe’.
  3. Log in met je Apple ID.
  4. Vul alle informatie in van je ontbrekende locatie
  5. Klik op verifieer
  6. Verifieer je bedrijf

locatie toevoegen op Apple Kaarten

Claim je bedrijf op Apple Kaarte

Gefeliciteerd, je hebt je bedrijf succesvol aangemeld

[Dit was eenvoudig aan te passen. Ook het aantal categorieën is wat ruimer als bij andere “maps” Kortom, werkt snel, eenvoudig en goed.]

Hoe claim je je bedrijf op Apple Maps

Om je bedrijf op Apple Maps te claimen en de openingstijden bij te werken volgt deze stappen;

  1. Typ https://register.apple.com/placesonmaps/ in je URL
  2. Typ de naam van je bedrijf of het adres in de zoekbalk en selecteer Claim. ...
  3. Je vult persoonlijke gegevens in om je eigendom van het bedrijf te verifiëren. .
  4. Je moet een bewijs van eigendom laten zien

Wanneer klanten je bedrijf via Safari of Apple Maps opzoeken, geniet je van een betere online vindbaarheid.   Niet iedereen gebruikt Google Maps, heel veel mensen hebben Apple-producten,  je wilt ervoor zorgen dat mensen je snel kunnen vinden op 

Voilà Groove Digital is vermeld

Stel je account goed in

Hoe voeg ik een foto toe? Gebruik logos en cover fotos. Maak een opvallende showcase in Apple Business Connect

Veel gestelde vragen

Wat heb ik nodig om mijn bedrijf locatie te claimen

Eigendomsbewijs

Apple Maps of Google Maps welke is beter?

Google Maps is nog steeds veel beter, maar Apple Maps is goed genoeg als je Google-diensten wilt vermijden. Apple Kaarten wordt steeds betere. als je andere Apple producten gebruikt.

Hoe Apple Maps te gebruiken op Android en Windows PC

Appelkaarten is, in tegenstelling tot Google Maps, niet beschikbaar via het web. Je kunt Apple Kaarten applicatie dus niet gebruiken op een Windows- of Linux-computer.

Mo Sahardid

Wij helpen bedrijven in

Boek Gratis Strategiegesprek

Boek een 100% gratis en vrijblijvend strategiegesprek met een van onze experts (t.w.v. €600). Dit is uitsluitend voor mensen die de groei van hun bedrijf serieus nemen. Nog enkele gratis plekken beschikbaar in maart.

100% waarde
100% gratis
100% vrijblijvend