Strategie
3.2.23
2

Eenvoudig jouw IP-adres uitsluiten in Google Analytics: Een Stapsgewijze Handleiding

Filter Intern Verkeer: Hoe Je IP-Adres Uit te Sluiten in Google Analytics 4 - Stap voor Stap

Maskeer je IP-adres in Google Analytics:

Leer in dit artikel hoe je eenvoudig je IP-adres uitsluit in Google Analytics en verzeker je ervan dat alleen betrouwbare gegevens in je rapportages staan.

Als je gebruik maakt van Google Analytics 4, wil je waarschijnlijk zo nauwkeurig mogelijk inzicht krijgen in de bezoeken op je website. Het is echter belangrijk om te weten dat je eigen bezoeken ook worden meegerekend in de gegevens. Dit kan leiden tot verkeerde conclusies over de prestaties van je website. Gelukkig is het nu mogelijk om je eigen IP-adres uit te sluiten in Google Analytics 4. In deze blog laten we je stap voor stap zien hoe je eenvoudig een intern IP-filter kunt maken.

Stap 1: Achterhaal jouw unieke IP-adres

 IP-adres in Google Analytics
IP-adres in Google Analytics

Laten we eerst eens kijken naar wat een IP-adres is. Het IP-adres is een unieke code, net als een telefoonnummer, die jouw online activiteiten identificeert. Voor particulieren is het IP-adres meestal afkomstig van de internetprovider. Als je meer wilt weten over IP-adressen, raad ik je aan om een kijkje te nemen op de website Hoasted.

Stap 2: Filter voor “IP-adres uitsluiten Google Analytics” instellen

Om de "IP-adres uitsluiten" filter in te stellen, moet je eerst inloggen op jouw Google Analytics account. Zorg ervoor dat je het juiste account selecteert voordat je verder gaat. Als je bent ingelogd, vind je onderaan een icoon van een tandwiel of een tandwiel met de tekst "Beheerder". Klik hierop om naar het volgende scherm te gaan.

1. Analytics-account: Click on 'Groove digital'

Ga naar het beheerscherm van Google Analytics en selecteer het juiste account en het juiste profiel.

Analytics-account: Click on 'Groove digital'

2. Click on option

Click on option

3. Ga naar Beheer

Click on Beheer

4. Click op Gegevensstreams

Click on Gegevensstreams

5. Click op Naam van stream

Click on https://www.groove-digital.nl…Vervolgens is het tijd om de gegevensstream te selecteren waarop je het IP-filter wilt toepassen. Hierbij selecteer ik "Mainstream (www.groove-digital.nl)". Daarna kun je de optie "Meer instellingen voor Taggen (4)" vinden onder het kopje "Aanvullende Instellingen".

6. Click op Google tag instellingen…

7. Click on Alles tonen

Click on Alles tonen

8. Click on Intern Verkeer definiëren

Click on Intern Verkeer definiëren

Volgende stap is om op de knop 'Maak' of 'Create' rechtsbovenin te klikken. Geef het filter een duidelijke en herkenbare naam, bijvoorbeeld de naam van de locatie waar je je nu bevindt (bijvoorbeeld "Kantoor Amsterdam") of de naam van de medewerker en het bijbehorende IP-adres (bijvoorbeeld "IP-adres Mohamed"). Vul het opgezochte IP-adres in het tekstvak IP-adres in. Als je niet zeker weet wat je IP-adres is, kun je op deze link Wat is mijn IP-adres? klikken om het opnieuw op te zoeken.

9. Click on Maken

Click on Maken

10. Type "Hoofdkantoor"

Type "Hoofdkantoor"

11. Select IP-adres is gelijk aan

Ga terug naar het beheerdersmenu en selecteer de optie 'Gegevensfilters'. Vind hier het zojuist aangemaakte filter 'Intern Verkeer' en selecteer het.

Select IP-adres is gelijk aan

12. Paste IP-Adres " into input

Paste IP-Adres" into input

In het volgende scherm klik je op de onderste knop; Intern verkeer definiëren 
Na het activeren van je IP-filter in het beheerdersmenu, zul je opgemerkt hebben dat het filter een blijvend effect zal hebben op de data die verzameld wordt door Google Analytics. Voordat je het filter activeert, is het belangrijk om het eerst te testen om ervoor te zorgen dat alles naar wens werkt. Hieronder vind je uitleg over hoe je het filter kunt testen. Als het filter aan de verwachtingen voldoet, kun je het gerust activeren en ben je klaar!


Voor verdere vragen over het uitsluiten van je eigen IP-adres in Google Analytics 4, neem gerust contact op via hello@groove-digital.nl.

Mo Sahardid

Wij helpen bedrijven in

Boek Gratis Strategiegesprek

Boek een 100% gratis en vrijblijvend strategiegesprek met een van onze experts (t.w.v. €600). Dit is uitsluitend voor mensen die de groei van hun bedrijf serieus nemen. Nog enkele gratis plekken beschikbaar in maart.

100% waarde
100% gratis
100% vrijblijvend