Social Ads
9.5.22
4 min

Adverteren op Instagram: nieuwe functie

Binnenkort wordt er mogelijk een nieuwe optie toegevoegd aan de advertentie-instellingen op Instagram. Hiermee zouden adverteerders en ondernemers geautomatiseerde berichten kunnen sturen naar hun potentiële of bestaande klanten.

Adverteren op Instagram, deze nieuwe functie vind je binnenkort

Instagram is een van de go-to kanalen voor veel merken en adverteerders als het gaat om het bereiken van hun doelgroep. In de sociale app kan de targeting voor de advertenties nu net zo gedetailleerd worden ingesteld als op Facebook. Er kunnen verschillende reclamedoelen worden geselecteerd. Leer stapgewijs hoe je een Instagram campagne kunt opzetten. Voor advertenties zijn bijvoorbeeld de reclamedoelen: "Meer profielweergaven", "Meer websitebezoeken" of "Meer nieuws" beschikbaar. Instagram werkt momenteel aan een uitbreiding voor dit laatste reclamedoel.

Sociale media-expert Alessandro Paluzzi deelt zijn ontdekking op Twitter.

Op zijn schermafbeelding kan je zien dat hij een nieuwe optie heeft om uit te kiezen in de ad 'target setup' voor zijn advertenties. Hij kan "Geautomatiseerde antwoorden" aanzetten. Dit betekent dat adverteerders, voor advertenties met de advertentiedoelstelling "Meer berichten" nu een geautomatiseerd bericht kunnen invoegen voor alle gebruikers die een gesprek willen beginnen.

Toevoeging om gesprekken te beginnen

Advertenties die erop gericht zijn potentiële klanten aan te moedigen een gesprek aan te knopen, zijn populair als het gaat om het aanbieden van diensten.

Dit is wat Meta uitlegt in de helpsectie voor bedrijven;

als je dit doel kiest, worden mensen na het tikken op de advertenties die je maakt naar een chat met je bedrijfsaccount gestuurd. Dit is de beste optie als je services aanbiedt en potentiële klanten wilt aanmoedigen berichten naar je te sturen over verzoeken, afspraken of adviesgesprekken.

De geautomatiseerde antwoordmogelijkheid die Paluzzi ontdekte, is nog niet ingevoerd. 

Maar mocht Instagram besluiten de test officieel in te bouwen, dan zou het een nuttige toevoeging moeten zijn voor veel advertenties op Instagram.

Stan Kuilboer

Hulp bij adverteren op Instagram?

Bereik een potentiële (nieuwe) doelgroep via een social media campagnes.

Get in touch
emoji exploding head

Plan een Gratis Strategie Sessie van 30 minuten.

Je gaat strategisch sparren met één van onze online strategen, met het oog op de bedrijfsdoelstellingen van jouw bedrijf.
Je ontdekt een systeem dat ons en onze klanten heeft geholpen om door het dak te gaan!
Boek gratis strategie Gesprek van 30 minuten
Wees snel! Nog maar een paar GRATIS plekken over indeze maand.
5 sterren uit 10+ reviews